Tarinamme

JÄRVIJOEN TILA

Tilan toiminta on aloitettu vuonna 2016 muokkaamalla pellot viljelykäyttöön. Vuodesta 2018 lähtien pelloilla on viljelty mansikkaa ja vuodesta 2021 alkaen hernettä. Tavoitteena on tuottaa laadukasta ja hyvää lähiruokaa puhtaan luonnon keskeltä.


Järvijoen tila on alunperin aloittanut toimintansa vuonna 1927, jolloin se lohkottiin isommasta tilasta omaksi tilaksi. Järvijoen tilalla on ollut useampi omistaja vuosien varrella ja siellä on aikojen saatossa viljelty mm. viljaa, juureksia ja se on toiminut myös karjatilana. Ennen nykyistä omistajaa tila toimi hevostilana.

Vuonna 2016 Järvijoen tila sai uuden isännän ja siitä lähtien peltoja on muokattu viljelykäyttöön. Mansikkaa on kasvatettu avomaalla vuodesta 2018 lähtien ja vuodesta 2021 alkaen myös hernettä. Lisäksi tilan pelloilla viljellään viljaa ja rapsia. Tilalta on saatavilla myös polttopuita kotiin kuljetettuna.

Tilan nimi on saanut alkunsa pienestä Järvijoesta, joka virtaa tilan peltojen laitamilla. Tilan pellot sijaitsevat keskellä puhtainta luontoa ja ne rajautuvat Kurjenrahkan kansallispuiston metsiin.